Boeken

Naast veel publicaties op het internet hebben wij o.a. onderstaande boeken gebruikt om ons een beetje voor te bereiden op de Via Francigena.


Het boek, Belofte Ingelost, verslag van een voettocht naar Capranica en Rome van Marcel Tinnemans was voor ons een van de inspiratiebronnen om een stuk van de Via Francigena te gaan lopen.
Tijdens zijn respect afdwingende voettocht van Weert naar Capranica en Rome volgde Marcel in Italië vanaf Pavia de Via Francigena. Wij hoeven vanaf Pavia zijn voetsporen maar te volgen.....Emo's reis van Dr. E.H. De |Boer

Dr. Dick E.H. De Boer, emeritus hoogleraar Middeleeuwen te Groningen, reconstrueert van dag tot dag de belevenissen van de reizende abt en zijn metgezel, vriend en bouwmeester Hendrik, en laat zien wat zij gezien hebben. Daardoor kunnen we via de ogen van Emo zijn verbazing delen over de haast ongebreidelde scheppingsdrang waardoor in heel Europa kloosters, kapellen, kerken en kathedralen verrezen. De Fries-Groningse abt Emo van Huizinge, een ongeveer 40 jaar oude zoon uit een gegoed Fries geslacht, liep tussen november 1211 en juli 1212 naar Rome.Lonely Planet

Baedeker Toskana


In onze rugzak hebben wij het boekje Via Francigena, von Lausanne nach Rom van Renate Fiori, uitgegeven bij Bergverlag Rother. Het is een klein en handig boekje waarin bij iedere etappe o.a. kaartjes en een beknopte beschrijving staan.