05-06-2017, Radicofani - Aquapendente

Om 7:00 uur zitten wij in de grote eetzaal van Albergo Torre samen met 5 Italiaanse  fietsers van de Toscany Trail aan een goed ontbijt. De fietsers zijn luidruchtig en vertellen elkaar  sterke verhalen waar het tijdens steile afdalingen niet goed is gegaan en vertellen trots hoeveel botbreuken  en hechtingen ze er aan over hebben gehouden. Ze vullen hun bidons met puur sinaasallelsap van het ontbijtbuffet. Als wij vertrekken komt de eigenaar van Albergo Torre persoonlijk afscheid  nemen. Anny krijgt twee dikke kussen en hij wenst ons een Buon Camino. Vanaf Albergo Torre beginnen wij direct aan een kilometers lange afdaling. In de dalen beneden ons hangen nog wolken die echter door de steeds sterker wordende zon snel oplossen.
Als we afdalen kijken wij regelmatig terug en zien Radicofani, met daarboven het kasteel, steeds vanuit een andere invalshoek. Wij dalen af over gravel wegen. Af en toe komt er een auto of landbouwvoertuig langs waardoor enorme stofwolken ontstaan. Dan proberen wij zolang mogelijk de adem in te houden. Als wij in het gehucht Ponte a Rigo aankomen  is het alweer heel warm en drinken wij iets in een bar. Vanaf Ponte a Rigo gaat het grotendeels over het tracé van de oude Romeinse weg Via Cassia richting Aquapendete. Het is een vrij saaie weg met bijna geen schaduw. Onderweg verlaten wij de Regio Toscana en betreden de Regio Lazio. Het begint steeds groener te worden en wij zien de eerste beregeningsinstallaties, waarvan de meesten volop in bedrijf zijn.
Een paar kilometer voor Aquapendete  moet er nog even geklommen worden. In het historische centrum vinden wij onderdak bij Albergo il Borgo achter het imposante gemeentehuis van Aquapendete. Nadat wij ons gewassen  hebben gaan wij in Aquapendete opzoek naar een Farmacia want Anny is door haar voorraad blarenpleisters heen. Aquapendente is van een chaotische schoonheid. Veel smalle steegjes waardoor  met hoge snelheid scooters en driewielige Vespa's knetteren. Verkeersregels lijken er niet te bestaan en toch gebeuren er geen ongelukken. Aan veel gevels hangt was te drogen want het is vandaag maandag, wasdag. Tradities worden hier nog in ere gehouden. Om 19:30 uur zitten wij in Ristorante Pizzera Il Borgo aan tafel en laten ons de Antipasta, il Primo, il Secondo en il Vino goed smaken. Tussendoor  bekijken wij de etappe van morgen naar Bolsena en wij  verheugen ons op weer een nieuw wandelavontuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten