07-09-2015, Chambave - Montjovet

Om 6:45 loopt de wekker af in B&B I tres Pini. Als wij de gordijnen openen en naar buiten kijken is het prachtig weer. Om 7:30 heeft Rosa, de vrouw des huizes, het Italiaanse
ontbijt voor ons klaar staan. Jam, een aantal pakjes kurkdroge toast en 4 verpakte abrikozen vlaaitjes met een doorsnede van wel 4 cm en een hoogte van zeker 4 mm. De mini vlaaitjes verdwijnen in onze rugzakken als nood vlaaitjes voor Reuverse Kermis maandag.
De aspirant Pelgrims Miek en Bert willen vandaag nog tot St. Vincent met ons meelopen en daarna nog enkele dagen uitrusten in Viggiona alvorens terug te keren naar het Windjbuulenriek oppe Ruiver.
Als wij om 8:30 in Chambave vertrekken is Windjbuujel Miek nog vol goede moed.  Als we  om 11:00 uur Chattillon bereiken drinken wij in een bar een cappuccino. Bert gaat direct opzoek naar de Gazetta della Sport en komt snel met het treurige nieuws dat het Nederlands elftal met 3 - 0 verloren heeft van Turkije. Positief nieuws heeft fietsfanaat en wiellerkenner Bert (in wielerkringen oppe Ruiver wordt hij gezien als de opvolger van de legendarische wielerverslaggever Theo Koomen) te melden over de Nederlands wielrennen Dumoulin, die in de Vuelta op de vierde plaats staat op ruim een minuut.  Volgens Bert Koomen kan Dumoulin in de tijdrit die nog moet komen de achterstand nog ruimschoots goed maken. We zullen zien of Bert Koomen gelijk krijgt en Dumoulin de Vuelta gaat winnen. Vanaf Chattillon is het behoorlijk klimmen naar het gehucht Conoz. Aspirant Pelgrim Miek raakt steeds verder achterop en ergens tussen Conoz en Chavod Pissin komt Windjbuul Miek, volgens Bert Koomen, de man met de hamer tegen en moet ze definitief uit het peleton lossen. Aspirant Pelgrim Miek neemt het moedige besluit om te stoppen. In the middle of nowhere nemen wij met pijn in het hart vroegtijdig afscheid van aspirant Pelgrim Miek en van Bert Koomen. Het waren gezellige dagen met de twee Windjbuujels. Omdat er geen bezemwagen beschikbaar is, moeten de twee Pelgrims in opleiding terug sjravelen naar Chattillon om daar de bus of trein te nemen naar Aosta waar hun auto staat. Wij vervolgen treurig en moederziel alleen onze tocht Richting Rome.
Het enige lichtpuntje is, dat we nog het mini nood vlaaitje van Rosa in onze rugzak hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten