Om
18:15 staan we op het station van Fiorenzuola d'Arda. In ons
wandelgidsje hadden wij gelezen dat er ongeveer 3 km buiten
Fiorenzuola d'Arda aan de Via Francigena de Agriturismo Cascina
Battibue ligt. Wij bellen met de vraag of ze een tweepersoons kamer
hebben. Het antwoord is ja, en we kunnen om 20:00 uur ook nog warm
eten. Voordat we naar de Agriturismo gaan, lopen we nog het centrum
van Fiorenzuola d'Arda in. Het blijkt een gezellig plaatsje te zijn.
Als we om 19:30 uur over een lange oprijlaan richting het statige
pand van Agriturismo Cascina Battibue lopen komt de eigenaar ons al
te gemoed met de vraag of wij gebeld hebben.
De
ontvangst is zeer hartelijk en wij krijgen de keuze, eerst naar de
kamer of eerst eten. Wij willen wel eerst even naar de kamer om ons
te wassen. Als ik in de kamer op mijn GPS kijk heb ik vandaag 42 km
gelopen, ook zonder blaren is dat meer dan genoeg voor een AOW' er.
Om even na 20:00 uur zitten we fris gewassen aan voor wat een
feestmaaltijd zal gaan worden. Bijna het gehele restaurant wordt
bezet door een grote Italiaanse familie. Zo te zien is Oma jarig want
iedereen moet met haar op de foto. Wij krijgen van de uitbater het
zelfde menu als de zeer luidruchtige Italiaanse familie. Het eten is
een groot feest. Steeds denken wij nu zal er wel niets meer komen,
maar jawel daar is weer de volgende gang.
Tegen
24:00 zet de kok, onder luid applaus en zang van de hele familie,
voor oma een enorme taart neer met minimaal 65 kaarsjes, maar het
kunnen er ook 75 zijn geweest. Even later krijgen ook wij een stuk
taart opgediend. Het kost ons veel moeite om er nog een gaatje voor
te vinden. Ondertussen laat de familie flessen Prosecco aanrukken en
vliegen ons de kurken om de oren. Was de familie de hele avond al
luidruchtig nu doorbreken ze met hun geschreeuw zowat de
geluidsbarrière. Tegen halfeen maken ze aanstalten om te vertrekken.
Als een halfuur later werkelijk het laatste familielid de deur van
het restaurant achter zich dicht trekt is het ineens akelig stil in
het restaurant en blazen ook wij de aftocht.
Het
restaurant is aangesloten bij de Slow Food beweging. Ze gebruiken
alleen maar verse producten uit de regio.
1 opmerking:
Dat ziet er heerlijk en gezellig uit!
Een reactie posten