Fiorenziola d'Arda

Om 18:15 staan we op het station van Fiorenzuola d'Arda. In ons wandelgidsje hadden wij gelezen dat er ongeveer 3 km buiten Fiorenzuola d'Arda aan de Via Francigena de Agriturismo Cascina Battibue ligt. Wij bellen met de vraag of ze een tweepersoons kamer hebben. Het antwoord is ja, en we kunnen om 20:00 uur ook nog warm eten. Voordat we naar de Agriturismo gaan, lopen we nog het centrum van Fiorenzuola d'Arda in. Het blijkt een gezellig plaatsje te zijn. Als we om 19:30 uur over een lange oprijlaan richting het statige pand van Agriturismo Cascina Battibue lopen komt de eigenaar ons al te gemoed met de vraag of wij gebeld hebben.
De ontvangst is zeer hartelijk en wij krijgen de keuze, eerst naar de kamer of eerst eten. Wij willen wel eerst even naar de kamer om ons te wassen. Als ik in de kamer op mijn GPS kijk heb ik vandaag 42 km gelopen, ook zonder blaren is dat meer dan genoeg voor een AOW' er. Om even na 20:00 uur zitten we fris gewassen aan voor wat een feestmaaltijd zal gaan worden. Bijna het gehele restaurant wordt bezet door een grote Italiaanse familie. Zo te zien is Oma jarig want iedereen moet met haar op de foto. Wij krijgen van de uitbater het zelfde menu als de zeer luidruchtige Italiaanse familie. Het eten is een groot feest. Steeds denken wij nu zal er wel niets meer komen, maar jawel daar is weer de volgende gang.
Tegen 24:00 zet de kok, onder luid applaus en zang van de hele familie, voor oma een enorme taart neer met minimaal 65 kaarsjes, maar het kunnen er ook 75 zijn geweest. Even later krijgen ook wij een stuk taart opgediend. Het kost ons veel moeite om er nog een gaatje voor te vinden. Ondertussen laat de familie flessen Prosecco aanrukken en vliegen ons de kurken om de oren. Was de familie de hele avond al luidruchtig nu doorbreken ze met hun geschreeuw zowat de geluidsbarrière. Tegen halfeen maken ze aanstalten om te vertrekken. Als een halfuur later werkelijk het laatste familielid de deur van het restaurant achter zich dicht trekt is het ineens akelig stil in het restaurant en blazen ook wij de aftocht.
Het restaurant is aangesloten bij de Slow Food beweging. Ze gebruiken alleen maar verse producten uit de regio.

1 opmerking:

Joyce Slabbers zei

Dat ziet er heerlijk en gezellig uit!

Een reactie posten