Een warm welkom
Het is even na 16.00 uur als we onder een brandende zon het plaatsje Tromello bereiken. We worden opgewacht door een oudere man op een fiets in de Italiaanse kleuren en het opschrift "Via Francigena".
Wij worden hartelijk welkom geheten in Tromello en moeten
met hem meegaan naar zijn huis. Daar zit ook al de jonge Spanjaard die we eerder op de dag tegenkwamen. Terwijl de man onophoudelijk praat over de via Francigena krijgen wij een heerlijk koel glas water aangeboden.
Hij zet een stempel op onze stempelkaarten en we krijgen een Via Francigena button en een certificaat met een Latijnse tekst waar we geen chocola van kunnen maken.
Het is een passie van de man om iedere pelgrim/wandelaar op de Via Francigena in Tromello persoonlijk te verwelkomen. Zijn hele woonhuis hangt vol met foto' s waar hij opstaat met Pelgrims uit de hele wereld en binnenkort dus ook met 2 Pelgrims uit Thorn. Volgens de Via Francigena expert is de volgende overnachtings mogelijkheid nog 12 km lopen. Omdat het immiddels bijna 17.00 uur is maken wij graag gebruik van de aanbieding van de man om ons naar een vlakbij gelegen slaapgelegenheid voor Pelgrims te brengen. Ook de jonge Spanjaard loopt mee naar het 200 meter verder gelegen leegstaande schoolgebouw waar een eenvoudig onderkomen voor Pelgrims is gerealiseerd.  Ook hier is de overnachting in principe gratis, wie een vrijwillige bijdrage wil leveren mag dat doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten