23-04-2015, Medesano- Fornovo

Omdat wij in ons hotel voor 10:00 geen ontbijt krijgen, ontbijten wij uit onze rugzakken op het marktplein in Fossano. Om 8:30 verlaten wij Medesano.
Na een beetje klimmen en weer dalen komen we in het plaatsje Felegar. Bij de kerk stopt een autobus. Er stappen mensen uit waaronder een pastoor die met twee grote koffers naar de pastorie langste de kerk loopt. Anny heeft het beheer van onze stempelkaarten op zich genomen en grijpt iedere kans aan om een stempel te vergaren. Zo ook nu, ze bedenkt zich geen moment en loopt in draf naar de pastoor die al bezig is om de voordeur te openen. De arme man die net terugkomt van een vierdaagse busreis naar Lourdes weet niet wat hem overkomt. Heel langzaam dringt het tot hem door dat deze vrouw helaas alleen maar een stempel van hem wil. Nadat de stempel van de parochie Felegar aan onze inmiddels zeer zeldzame verzameling stempels is toegevoegd lopen wij naar de rivier de Taro en langs de Taro door het Parco Fluviale richting Ramiola. Wij genieten van veel bloeiende  planten waaronder blauwe en witte irissen. In Ramiola lopen wij via de brug over de rivier de Taro naar Fornovo.
Anny heeft vandaag niet haar beste dag en daarom nemen we om 14:30 in Fornovo een hotel. We bekijken in de namiddag op ons gemak de kleine dom en het oude centrum van Fornovo. Op een terrasje bekijken we de relatief zware etappe van morgen. We besluiten dat ik morgen alleen loop en dat Anny de bus zal nemen naar het 810 meter hoog gelegen plaatsje Cassio.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten